martes, 15 de noviembre de 2011

Sessió del 15/11/2011

 

Avui hem tornat a fer classe amb en Joan Anton i la sessió d’avui s’ha basat en preparar les exposicions que farem cada grup sobre els recursos i les estratègies TAC per a Educació Infantil.
 
El meu grup i jo ens centrem en el desenvolupament de la capacitat d’aprendre a pensar i comunicar. Per tant, en el que ens hem centrat ha estat en recursos TAC que ens permeten millorar i ens faciliten el desenvolupament de les capacitats del llenguatge oral i matemàtic. Aquests recursos que ens proposava la lectura que ens hem llegit són el portal edu3.cat, el mon et parla i activitats matemàtiques a la web.

 El primer programa ens permet obtenir materials audiovisuals educatius. Per exemple, podem trobar “Una mà de contes”, uns vídeos que narren històries. Considero que és un recurs molt útil per a Educació Infantil i que, a més, es fàcil d’utilitzar.



El mon et parla, és una sèrie d’activitats Jclic que relacionen el so amb les paraules i les imatges. Considero que és un estri positiu per als infants i pels mestres, ja que a ells els hi permet escoltar les paraules i poden començar a captar els sons de les lletres i a nosaltres perquè ens pot arribar a ser molt útil per a treballar els sons.

Per últim, les activitats matemàtiques a la web són activitats que permeten treballar l’ordenació i el raonament i pensament lògic, d’una manera diferent. Un exemple seria l'exercici que es veu a continuació dels peixos, el qual és una seriació.



La meva reflexió sobre els diversos recursos i eines que com a mestres podem utilitzar en l’educació dels nostres alumnes és que poden arribar a ser molt útils i ens poden ajudar força en el desenvolupament integral dels infants, però sempre i quan els utilitzem de manera adequada. Són eines d’aprenentatge igual que d’altres, però poden arribar a ser més captadores de l’atenció que d’altres. A més, sovint als nens i a les nenes els hi desperten la curiositat i els agrada experimentar amb ells.

No hay comentarios:

Publicar un comentario