martes, 20 de septiembre de 2011

Sessió del dia 20/09/2011


Avui ha estat el primer dia de classe i hem començat amb la presentació de l'assignatura. Al llarg de l'explicació d'en Joan Anton sobre el projecte “indaga~t” he pogut recordar i veure conceptes apresos amb anterioritat com la importància del treball en grup i del progrés individual dels nostres coneixements, a través de l'ajuda del professor i dels propis companys amb les seves aportacions. Ens han inculcat la importància de la col·laboració i que el progrés és el que importa.

 Deixant de banda la presentació i centrant-me en els continguts apresos avui destacaria els següents conceptes: multialfabetització, ensenyament i aprenentatge socioconstruccionista, ampliació dels límits institucionals i autoria dels estudiants.

El primer concepte fa referència a la utilització d'altres eines d'expressió i comunicació, és a dir, que no tant sols gaudim d'un llenguatge oral i escrit, sinó que també podem utilitzar-ne d'altres.
L'ensenyament i l'aprenentatge socioconstruccionista fa referencia a la construcció conjunta dels coneixements, per part de tota la societat. Per exemple si una companya domina sobre un tema de classe hem pot ajudar a mi a entendre'l i, conjuntament, arribar a un bon nivell d'aprenentatge. Pel que fa a l'ampliació dels límits institucionals vol dir que les persones no tenim límits i que el coneixement es ampli en totes les matèries i tasques. Per últim, trobo interessant destacar l'autoria dels estudiants, la qual cosa significat que els alumnes tenen el control dels aprenentatges i tenen la capacitat suficient per dur-lo a terme. Els dos últims no sé si els he entes gaire bé.


Espero tenir assimilats correctament els conceptes que hem tractat avui a classe i d'aquesta manera dono per finalitzada la meva publicació d'avui. Moltes gràcies!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario