jueves, 22 de diciembre de 2011

Entorns virtuals d'ensenyament i aprenentatge


Pel que fan als Entorns Virtuals i els Mitjans d’Ensenyament i Aprenentatgue considero que les mestres hauríem de fomentar moments on els infants interactuïn amb els recursos tecnològics que avui en dia estan a la seva abast i, així, que cada cop més, s’adaptin als nous temps. Però, hem d’anar en compte amb l’abús.
 
Tant les TIC com les TAC s’han d’integrar a les escoles, però s’ha de vigilar com, ja que no tant sols s’han d’integrar, sinó que ens hem d’adaptar a la seva utilització. Amb això, vull dir que els mestres han d’adaptar-se als nous temps, canviant la metodologia i adaptant-se a les possibilitats que avarquen.
Centrant-me en els diversos mitjans digitals d’ensenyament i aprenentatge que coneixia i els que he pogut veure a classe, trobem la pissarra digital, la càmera digital, la pantalla tàctil, l’ordinador, el software lliure, les impressores, els escàners, el canó i el sistema d’audio digital, entre molts d’altres que n’hi ha, i centrant-mnos en entorns virtuals podríem trobar el moodle, els blogs, les webquest...

Aquests entorns tenen una sèrie d’avantatges com l’augment de la qualitat i quantitat de recursos i materials d’aprenentatge, pròpies i aliens, i facilitar el seu accés, l’increment la comunicació entre comunitats educatives, l’augment de la flexibilitat i varietat de les activitats i la contribució a la formació de l’alumnat en les diverses àrees curriculars. Per tal que l’ús d’aquests entorns sigui positiu en l’aprenentatge s’ha de disposar dels recursos tecnològics necessaris, el professorat ha d’estar format en les estratègies didàctiques i les TIC/TAC, s’han de promoure plans que promoguin la qualitat i quantitat de la comunicació entre professorat/familiars, s’han d’implantar i fomentar mesures de suport a la innovació educativa i a la generalització de bones pràctiques, s’ha de tenir en compte els coneixements previs dels infants i la difusió de la feina realitzada. Per acabar, voldria comentar que tant els mitjans com els entorns virtuals poden arribar a ser molt beneficiosos per a l’ensenyament i l’aprenentatge, sempre i quan s’utilitzin adequadament. Els mestres hem d’estar qualificats i formats en la matèria per tal de facilitar la introducció dels nostres alumnes a les noves tecnologies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario