martes, 20 de diciembre de 2011

Sessió del 20/12/2011



Avui, amb en Joan Anton, cada grup a exposat el seu anàlisi d’un centre educatiu entorn les TAC. Les idees més essencials que he extret amb els anàlisis dels meus companys i companyes i el que vam dur a terme el meu grup són:

Generalment, les escoles alhora que evoluciona la societat ha d‘anar evolucionant. En gairebé totes les escoles que han exposat avui els meus companys/es eren escoles que integraven les TIC i que anaven al dia amb  les noves tecnologies.

Els professors han de estar constantment formant-se. En aquest cas, entorn a les TIC podem comprovar que molts centres duen a terme seminaris i cursos de formació o, fins i tot, els mestres ho poden fer de forma autodidàctica, per si sols. Sigui el que sigui, el que està clar és que s’han de posar al dia entorn a les noves tecnologies, que han de saber utilitzar-les, sinó no acabarem d’integrar-les a les aules.

Les TIC han d’estar integrades a les aules. Els alumnes han de poder estar fent matemàtiques i poder fer exercicis a través de tecnologies com la pissarra digital, la qual han mencionat molt les exposicions. El que vull dir és que no tenim perquè tenir horaris establerts on dediquem l’estona a utilitzar tecnologies, sinó utilitzar-les en qualsevol moment, com a un recurs més del procés d’ensenyament i aprenentatge. No com a eines convencionals.

Hem de trencar la dinàmica que des de fa relativament poc i que malauradament en cara hi és a les aules i dur a terme una pràctica que giri entorn a l’ensenyament de qualitat a través de les noves tecnologies, que estan tan i tan present a la nostra societat i que, segur, que les hauran d’utilitzar més endavant. És molt important la metodologia de treball, en la meva opinió és lo més important.

Per tant, considero que a les aules les TIC han de ser un recurs més per a l’aprenentatge i que la metodologia de treball que utilitzem entorn a aquestes és fonamental per a què sigui un recurs positiu. A més, penso que és imprescindible la formació del professorat entorn als recursos tecnològics.

Les TIC ens poden facilitar i ajudar molt en el desenvolupament dels infants, tan sols les hem d’integrar i fer-hi un bon ús

No hay comentarios:

Publicar un comentario